AFTENSMAD: Spinatpandekager med grønkålsalat m. kikærter og bagte tomater

Hej

Som I nok kan se i overskriften, har jeg valgt at kaste mig ud i det sunde køkken, selvom jeg for det meste holder mig til det mere søde. Jeg skal indrømme, at madlavning ikke ligefrem er min kop te, men det sker jo nok en dag for de fleste af os, at vi flytter hjemmefra, så hvorfor ikke øve sig lidt.

Jeg har på Pinterest fundet to forskellige opskrifter; en på spinatpandekager og en anden på en lækker grønkålsalat m. kikærter, bagte tomater, squash mm. Begge opskrifter er selvfølgelig linket i bunden, så jeg synes da helt klart, at I skal tjekke dem ud – og også hende bag opskriften på grønkålsalaten.
Som en lille bonusinfo lider min mor af mælkeallergi, så af den grund har jeg valgt at skifte mælkeprodukterne ud med allergivenlige produkter, så det passer ind i vores familie:)

Det du skal bruge til retten er følgende:

Grønkålsalat m. kikærter og bagte tomater 

 • Et par håndfulde frisk grønkål
 • 1 squash
 • Et par håndfulde cherrytomater
 • 1/2 dåse kikærter
 • 2 spsk soltørrede tomater (dem i olie på glas)
 • 3 spsk feta
 • Olie til at vende grøntsagerne i på panden
 • Salt & peber
 • Evt. andet krydderi

Spinatpandekager

 • 300 g frossen spinat (hakket)
 • 4 æg
 • 100 g hvedemel
 • 70 g grahamsmel
 • 1/2 tsk salt
 • evt. 1 knsp revet muskatnød
 • ca. 4,5 dl mælk (Jeg brugte havredrik)
 • Smør (eller olie)

Jeg startede med at tilberede grønkålsalaten og lod den stå til side, mens jeg lavede pandekagerne.

Fremgangsmåde (grønkålsalat) 

 

1 Skyl grønkålen og hak den (Jeg hakkede den et sted mellem fint og groft, så der var noget at tykke på, men uden at det blev for voldsomt)

 

 

Skær squashen i tynde skiver og halver cherrytomaterne (Da mine cherrytomater var forholdsvis store, skar jeg dem i kvarte)

 

Steg kikærter, squash, cherrytomater, soltørrede tomater og evt. feta på en pande med olie til de har fået lidt farve.

 

 

Smag til med salt, peber og evt. andre krydderier.

Og voilá så skulle du meget gerne stå tilbage med en lækker grønkålsalat, der ligner noget a la det her

Herefter tilberedes pandekager, og hvis ikke almindelig pandekager er svære at tilberede, så skal jeg da lige love dig for, at jeg kom på lidt af en udfordring med dem her. Der kan man så sige, at fordelen ved stadig at bo hjemme er, at mor altid står klar til at hjælpe en – og det gjorde min også i dette tilfælde haha. Uden hende lignede de alle sammen noget lignende det her:

 

Ikke super appetitligt, vel? Jeg tager hatten af for vedkommende, der har lavet pandekagerne på siden, hvor jeg fandt opskriften, og også en smule min mor;) Men ellers så husk, at sort mad is the new black, said no one ever)

 

Du skal da absolut have en chance for at lave pandekagerne en anelse pænere end mine, så derfor skal du ikke være foruden fremgangsmåden.

Fremgangsmåde (Spinatpandekager)

Optø den frosne spinat og pres den helt fri for så meget væde som muligt. Herefter hakker du den, så du kan lave pandekager med den.

 

Pisk æggene med hvedemel, grahamsmel, salt og evt. muskatnød.

 

 

 

Vend spinaten i.

 

 

 

 

Tilføj mælken (havredrikken) lidt af gangen.

 

 

Til sidst skulle du meget gerne stå tilbage med en dej, der til perfektion ligner pandekagedej.

Smid lidt smør, olie eller – hvad vi plejer at bruge – margarine, og steg pandekagerne 2-3 minutter eller efter gefühlen. (Hvis det ikke lykkedes i første omgang, så giv ikke op, for jeg (…min mor) endte faktisk ud med en rigtig pandekage) 

Og ja, tro det eller ej, så er du faktisk færdig. Det eneste du mangler er bare at tilberede pandekagerne med grønkålsalaten indeni. Bon appetit.

Min bedømmelse

Jeg synes, at de to kombinationer af spinatpandekagerne og grønkålsalaten er rigtig lækker. Jeg må indrømme, at jeg undervejs i madlavningen tænkte, at det da ikke kunne blive en særlig lækker salat (Mad på internettet ser altid meget lækrere ud end i virkeligheden), men jeg blev positivt overrasket, da jeg fik den smagt. Selvom den, fordi jeg ikke ligefrem er en ørn i et køkken, ikke ser super lækker og appetitlig ud, smager den rigtig dejligt. Den er let og tomaten fungerer rigtig fint som en slags erstatning for den dressing, der ikke er i. Når man steger dem, smatter de ud (så lækkert som det nu lyder) og giver den lækre våde konsistens som dressing.

Det jeg mangler allermest i maden er lidt krydderi, så jeg synes helt klart, at du skal tilføje lidt chili – eller hvad du nu fortrækker. Det blev ret hurtigt ensartet, så jeg savnede uden tvivl noget, der kunne lege lidt med smagssanserne.

Alt i alt synes jeg dog det er en lækker ret og egentlig savner jeg ikke kødet. Pandekagerne og salaten spiller godt sammen og er super lækre.

God fornøjelse med madlavningen,
Klara

De originale opskrifter kan findes her:

Grønkålsalat: http://stinna.dk/aftensmad/groenkaalsalat-med-kikaerter-og-bagte-tomater.html
Spinatpandekager: http://www.webopskrifter.dk/opskrifter/spinatpandekager-21758/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *