Min tur til Madrid

 

hola! 

Jeg har de sidste 6 dage været i Madrid med min gymnasieklasse og fordi Madrid er så fed en by, har jeg valgt at dele netop denne med alle jer derude. For at I får mest ud af det kommer jeg til at dele Madrid op i forskellige emner, så jeg mest muligt formår at komme omkring de forskellige muligheder Madrid nu engang måtte byde på. Jeg vil derfor snakke om:

  1. Shoppingmulighederne.
  2. Seværdighederne.
  3. Maden.
  4. Min tur.

Husk at det hele er baseret på mine holdninger og at du derfor ikke behøver dele disse med mig 🙂 

Shoppingmuligheder

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker elsker elsker at shoppe, og at jeg gerne gør det lidt for ofte… Og jeg kan lige så godt sige det, som det er; jeg fik også shoppet alt for meget i Madrid. Fordelen ved shopping i Madrid er dog, at de har jordens fedeste Primark, hvor både prisen og udvalget er rimeligt og godt.
Hvis man dog ikke foretrækker Primark, byder Madrid også på en masse andre shoppingmuligheder, særligt gaden Gran Via er en gade, du bør skrive dig bag ørene, hvis du nyder at shoppe lige så meget som jeg. Den minder lidt om strøget og består af en gade fyldt med shoppingsteder, hvor du både kan finde de almindelige og kendte butikker såsom Zara, Mango, Berhska, Primark (den på Gran Via er kæmpe) og meget mere, men også kan finde en masse små knap så kendte butikker.

Hvis du ligesom jeg elsker at shoppe, kan jeg love dig, at du ikke kommer til at kede dig, for Madrid har tonsvis af shoppingmuligheder at byde på!

Seværdigheder

Fordi jeg var i Madrid med gymnasiet så vi tonsvis af kirker, katedraler og andre pæne ting og sager – ting som jeg måske ikke ville se så mange af, hvis jeg var afsted med min familie, nogle veninder eller alene. Hvis du til gengæld er til netop disse typer seværdigheder er Madrid lige byen for dig, for der er masser af det – og det er da heller ikke nogen hemmelighed, at selvom det kan lyde utroligt kedeligt at se en kirke, er de trods alt utroligt smukke med den fineste udsmykning både indeni og udenpå.

Foruden kirker var vi også på to kunstmuséer; et for ældre kunst og et for moderne kunst. Det med ældre kunst er det såkaldte Prado museum. Det var ikke ligefrem, fordi jeg ikke kunne få armene ned af begejstring, da jeg gik ud derfra, og selvom jeg synes kunst er virkelig fascinerende og spændende, kedede jeg mig forholdsvis meget under museumsbesøget. MEN det betyder jo ikke, at du også vil kede dig, så hvis du er til lidt ældre kunst malet af populære kunstnere gennem tiderne, synes jeg helt sikkert, at du skal tage et smut forbi Prado muséet.
Muséet for moderne kunst hedder Centro de Arte Reina Sofia. Jeg synes helt sikkert, at dette museum var det mest interessante, da jeg er meget mere til moderne og abstrakt kunst end det ældre kunst. Der var også flere rum, hvor man kunne sætte sig og se en af de film, der nu end måtte køre. Ulempen ved dette er dog, at filmene kun er på spansk, så for personer som mig, der har tysk og derfor aldrig har beskæftiget mig med det spanske sprog, var det umuligt at forstår, hvad de sagde i de små kortfilm. Men det er jo altid rart at få muligheden for at sidde lidt ned, når man har gået en hel dag.

Hvis du skal til Madrid synes jeg bestemt også, at du skal besøge byen Toledo, der ligger omkring 1 times kørsel fra Madrid. Byen er virkelig smuk med flotte bygninger og flot arkitektur, men stadig moderniseret ifa. restauranter og souvenir butikker – der er altså med andre ord lidt til enhver smag.

Mad 

Jeg elsker mad og derfor betyder udvalget af mad i de forskellige lande også ret meget for mig. Jeg har den overbevisning, at når man besøger et andet land, skal man også smage deres mad og ikke ty til det mere traditionelle mad, som man kender hjemmefra. Uanset om man er til det utraditionelle eller traditionelle mad, skal man nok blive mæt på turen. Madrid kan nemlig byde på deres eget traditionelle mad, men har samtidig også et bredt udvalg af det mad, vi spiser verden over, så der er ikke en stor forskel på at spise på en restaurant i København og en restaurant i Madrid.

Hvis du skal til Madrid, eller Spanien generelt, kan du ikke komme udenom ordet tapas. Det er kort fortalt en masse små forskellige retter. Den tapas, vi fik, da vi var afsted vil jeg nok udpege som den mere utraditionelle form for spansk mad, da det ikke er den velkendte tapas, mange får i Danmark, hvor der serveres noget brød med forskellig smørelse og tilbehør, men derimod bestod af nogle forskellige spanske retter. Jeg elskede den, men der er ingen tvivl om, at meningerne om netop denne var meget forskellige – nogle synes simpelthen, at den var for speciel og for utraditionel. Men hold dig ikke tilbage – smag den og find ud af, om den er noget for dig.

Min tur

Jeg havde uden tvivl jordens bedste tur til Madrid. Ikke nok med at jeg elsker byen og deres mad, elsker jeg også Spaniens kultur – det der med, at de tager alting lidt mere med ro end vi herhjemme for det meste er vant til.

Madrid er virkelig i den grad også en smuk by med flotte bygninger og parker, hvilket er et kæmpe plus for mig, når jeg er ude at rejse – man må gerne kunne se, at man ikke længere befinder sig i Danmark, men i en kultur og en by, der skiller sig ud fra det vante.

Da jeg rejste til Madrid var det heller ikke med små forventninger, tværtimod havde jeg ret høje forvetninger til byen, og Madrid har i den grad levet op til disse forvetninger! Jeg kan egentlig ikke sige andet end at jeg synes, du skal tage afsted, hvis du engang får muligheden.

Hav en dejlig påskeferie,
Klara

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *