DESSERT: Chokolademousse

Hej

Kender I den dessert, I altid vender tilbage til, fordi den simpelthen er så lækker? Sådan her har jeg det med denne chokolademousse, og det er derfor, at jeg har valgt at dele den med jer.

Chokolademoussen indeholder hverken mælk eller nødder og er derfor, efter min mening, ret allergivenlig, så du har ikke en undskyldning for ikke at lave den. Desuden kræver det ikke særlig meget kompetence i et køkken, så uanset hvor besværligt det end ser ud, skal du nok klare den.

Til moussen skal du bruge:

  • 150 g mørk chokolade
    (opskriften siger 70%, men jeg brugte 100 g 70% og 50 g 85%)
  • 1 dl stærk kaffe
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 100 g sukker
    (Jeg brugte 80 g, da jeg synes 100 g er en tand for meget)

Fremgangsmåde:

 

Hak chokoladen (eller hvis du vil gå den nemme vej, så bare knæk chokoladen, som du normalt ville gøre, hvis du skulle spise den)

 

 

 

Smelt chokoladen over vandbad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mens chokoladen smelter, smider du de 3 pasteuriserede æggehvider ned i en skål og pisker dem til de er stive – hvis du kan vende skålen på hovedet uden æggehviderne flyder ud, er den klar.

 

Vend lige så stille og roligt sukkeret i. Hvis du gør det for voldsomt, ødelægger du den ellers så luftige masse og vil stå tilbage med et knapt så godt resultat.

 

 

 

 

Når chokoladen er helt smeltet, blander du kaffen i.

 

 

 

 

 

Bland æggehviderne med chokoladen og vend det, igen stille og roligt, sammen.

 

 

 

Til sidst skulle det meget gerne se ud som noget a la det her. Selvom det ikke ligefrem ser indbydende ud, lover jeg dig, at det bliver død lækkert; både på udseendet, men absolut også på smagen. 

 

 

Tip: Pynt med lidt hindbær og revet chokolade for at give det et rigtig lækkert look.

Min bedømmelse

Bare det at jeg har lavet den her chokolademousse så mange gange, siger nok det meste; Jeg synes virkelig det er en helt utrolig lækker mousse. Den er let og har ikke den der mælkede smag, som jeg synes ret mange chokolademousse har. Desuden er den virkelig nem og hurtig at lave, men samtidig super elegant og lækker at se på og helt klart noget, jeg ville servere, hvis jeg fik gæster eller skulle holde en venindeaften.

Jeg ved ikke, hvad du kommer til at synes om den, men jeg synes bestemt, at du skal give den en chance.

Hav en dejlig søndag.

Opskriften på chokolademoussen er fundet i kogebogen “Hjertens god mad” 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *