10 sæt pyjamas til de trættende måneder

Hej

I og med alting er lidt gråt og trist udenfor i disse sidste måneder af vinteren, har jeg fundet 10 sæt pyjamas frem, som I kan hoppe i, når dagen byder på indendørsaktiviteter såsom netflix under dynen;)

Hav en dejlig tirsdag.

1. 249 kr, http://www2.hm.com/da_dk/productpage.0569591002.html

2. 199 kr, https://www.zalando.dk/zalando-essentials-set-pyjamaser-rose-za881p00n-j11.html

3. 199 kr,  http://www2.hm.com/da_dk/productpage.0556141001.html

4. 236,98, http://www.asos.com/chelsea-peers/chelsea-peers-eyelash-short-pyjama-set/prd/8889177?CTARef=Saved%20Items%20Image

5. 220,05, http://www.asos.com/asos/asos-embroidered-espresso-yourself-trouser-tee-pyjama-set/prd/8595982?CTARef=Saved%20Items%20Image

6. 249 kr, https://www.zalando.dk/anna-field-set-nattoj-sat-pink-an681p000-j11.html 

7. 152,34 kr, http://www.boohoo.com/felicity-satin-contrast-piping-button-trouser/NZZ90675.html

8. 220,05 kr, http://www.asos.com/asos/asos-peachy-peach-traditional-shirt-and-short-pyjama-set/prd/8981253?CTARef=Saved%20Items%20Image

9. 135,41 kr, http://www.boohoo.com/petite-jess-stripe-lace-trim-pyjama-set/PZZ84203.html 

10. 253,90, http://www.asos.com/missguided/missguided-valentines-satin-rose-print-pj-set/prd/9169098?CTARef=Saved%20Items%20Image

DIY: Sy dit eget unikke net

Hej

Jeg elsker net og bruger dem hele tiden som erstatning for en taske. Derfor har jeg besluttet mig for at gå i krig med at lave mit helt eget “unikke” net. Inspirationen har jeg fået fra Stof 2000, hvor jeg også har købt mit stof, men mønsteret er mit eget design.

Mønsteret du skal følge er linket herunder:

Mønster (net)

Vejledning

 

Det første du gør er selvfølgelig at vælge noget stof, som du synes er møg fedt. Jeg har valgt noget fast velour fra Stof 2000.
(Link til det:
 https://stof2000.dk/shop/Stof/boligstof-moebelstof-moebeluld/boligvarer/moebel-velour1

 

 

Herefter tegner du mønsteret til nettet over på stoffet og klipper dette ud.

Som det første skal du sy nettet sammen på en symaskine. Derfor arbejder vi med, hvad der er blevet kaldt tegning 1 på mit vedlagte mønster.

Efter du har klippet mønsteret ud, skulle du meget gerne stå tilbage med ét aflangt stykke stof formet som en rektangel. Dette folder du op på midten for herefter at sy de to sider på ca. 42 cm sammen. Selvom det måske nu lyder lidt forvirrende, vil det højst sandsynligt give meget bedre mening, når du står med stoffet i hånden. Du skal stort set bare sy, så det ligner et net, som du kender det. Du skal forestille dig, at du, efter du har foldet nettet op på midten, skal sy de to sider, der vil gøre, at du har hullet i toppen, der gør, at du kan putte alle dine mange ting og sager ned i nettet.

Nu kommer du til det lidt mere avancerede, for hanken skal nemlig syes og sættes på nettet. Du skal nu til at arbejde med tegning 2 på mit vedlagte mønster. Her skal stoffet foldes på det lange led som set på tegningen, så det ligner en hank.
Det er meget vigtigt, at du her folder stoffet ret mod ret, dvs. retsiden (den bløde velourside) skal foldes indad, så det er den knap så rare side, du kan se. Hvorfor spørger du måske? Lidt længere henne i processen, skal du vende hanken tilbage til retsiden, så du får det bløde og flotte resultat uden synlige sting.

Hanken skal nu syes i kanten som set på tegning 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du er nu kommet til punktet, hvor hanken som sagt skal vendes, så det er retsiden (ydresiden), der er udad. Dette gør du ved at sætte en sikkerhedsnål fast for enden af hanken og føre den igennem.

Herefter skal hanken syes på nettet. Det du her skal gøre er at lægge hanken under den foldede kant og sy for at fastgøre hanken til nettet(se vedhæftede pdf: Trin til hvordan hanken syes på nettet). Du bøjer nu hanken 180 grader som vist på vedhæftede pdf. Herefter vender du nettet om og syer på retsiden i stedet for vrangsiden. Hanken er nu sat på, wuhu!

 

 

 

 

 

 

 

Tillykke! Du er nu færdig og klar til at rocke dit nye net.

Selvom det godt kan virke en smule avanceret at lave nettet, synes jeg helt sikkert, at du skal gå i krig med det. Det er ligesom altid lidt noget andet at vide, at man selv har lavet det. Så kan man også gå blære sig lidt med det;)

Hav en dejlig søndag alle sammen.

DESSERT: Chokolademousse

Hej

Kender I den dessert, I altid vender tilbage til, fordi den simpelthen er så lækker? Sådan her har jeg det med denne chokolademousse, og det er derfor, at jeg har valgt at dele den med jer.

Chokolademoussen indeholder hverken mælk eller nødder og er derfor, efter min mening, ret allergivenlig, så du har ikke en undskyldning for ikke at lave den. Desuden kræver det ikke særlig meget kompetence i et køkken, så uanset hvor besværligt det end ser ud, skal du nok klare den.

Til moussen skal du bruge:

  • 150 g mørk chokolade
    (opskriften siger 70%, men jeg brugte 100 g 70% og 50 g 85%)
  • 1 dl stærk kaffe
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 100 g sukker
    (Jeg brugte 80 g, da jeg synes 100 g er en tand for meget)

Fremgangsmåde:

 

Hak chokoladen (eller hvis du vil gå den nemme vej, så bare knæk chokoladen, som du normalt ville gøre, hvis du skulle spise den)

 

 

 

Smelt chokoladen over vandbad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mens chokoladen smelter, smider du de 3 pasteuriserede æggehvider ned i en skål og pisker dem til de er stive – hvis du kan vende skålen på hovedet uden æggehviderne flyder ud, er den klar.

 

Vend lige så stille og roligt sukkeret i. Hvis du gør det for voldsomt, ødelægger du den ellers så luftige masse og vil stå tilbage med et knapt så godt resultat.

 

 

 

 

Når chokoladen er helt smeltet, blander du kaffen i.

 

 

 

 

 

Bland æggehviderne med chokoladen og vend det, igen stille og roligt, sammen.

 

 

 

Til sidst skulle det meget gerne se ud som noget a la det her. Selvom det ikke ligefrem ser indbydende ud, lover jeg dig, at det bliver død lækkert; både på udseendet, men absolut også på smagen. 

 

 

Tip: Pynt med lidt hindbær og revet chokolade for at give det et rigtig lækkert look.

Min bedømmelse

Bare det at jeg har lavet den her chokolademousse så mange gange, siger nok det meste; Jeg synes virkelig det er en helt utrolig lækker mousse. Den er let og har ikke den der mælkede smag, som jeg synes ret mange chokolademousse har. Desuden er den virkelig nem og hurtig at lave, men samtidig super elegant og lækker at se på og helt klart noget, jeg ville servere, hvis jeg fik gæster eller skulle holde en venindeaften.

Jeg ved ikke, hvad du kommer til at synes om den, men jeg synes bestemt, at du skal give den en chance.

Hav en dejlig søndag.

Opskriften på chokolademoussen er fundet i kogebogen “Hjertens god mad” 

AFTENSMAD: Spinatpandekager med grønkålsalat m. kikærter og bagte tomater

Hej

Som I nok kan se i overskriften, har jeg valgt at kaste mig ud i det sunde køkken, selvom jeg for det meste holder mig til det mere søde. Jeg skal indrømme, at madlavning ikke ligefrem er min kop te, men det sker jo nok en dag for de fleste af os, at vi flytter hjemmefra, så hvorfor ikke øve sig lidt.

Jeg har på Pinterest fundet to forskellige opskrifter; en på spinatpandekager og en anden på en lækker grønkålsalat m. kikærter, bagte tomater, squash mm. Begge opskrifter er selvfølgelig linket i bunden, så jeg synes da helt klart, at I skal tjekke dem ud – og også hende bag opskriften på grønkålsalaten.
Som en lille bonusinfo lider min mor af mælkeallergi, så af den grund har jeg valgt at skifte mælkeprodukterne ud med allergivenlige produkter, så det passer ind i vores familie:)

Det du skal bruge til retten er følgende:

Grønkålsalat m. kikærter og bagte tomater 

  • Et par håndfulde frisk grønkål
  • 1 squash
  • Et par håndfulde cherrytomater
  • 1/2 dåse kikærter
  • 2 spsk soltørrede tomater (dem i olie på glas)
  • 3 spsk feta
  • Olie til at vende grøntsagerne i på panden
  • Salt & peber
  • Evt. andet krydderi

Spinatpandekager

  • 300 g frossen spinat (hakket)
  • 4 æg
  • 100 g hvedemel
  • 70 g grahamsmel
  • 1/2 tsk salt
  • evt. 1 knsp revet muskatnød
  • ca. 4,5 dl mælk (Jeg brugte havredrik)
  • Smør (eller olie)

Jeg startede med at tilberede grønkålsalaten og lod den stå til side, mens jeg lavede pandekagerne.

Fremgangsmåde (grønkålsalat) 

 

1 Skyl grønkålen og hak den (Jeg hakkede den et sted mellem fint og groft, så der var noget at tykke på, men uden at det blev for voldsomt)

 

 

Skær squashen i tynde skiver og halver cherrytomaterne (Da mine cherrytomater var forholdsvis store, skar jeg dem i kvarte)

 

Steg kikærter, squash, cherrytomater, soltørrede tomater og evt. feta på en pande med olie til de har fået lidt farve.

 

 

Smag til med salt, peber og evt. andre krydderier.

Og voilá så skulle du meget gerne stå tilbage med en lækker grønkålsalat, der ligner noget a la det her

Herefter tilberedes pandekager, og hvis ikke almindelig pandekager er svære at tilberede, så skal jeg da lige love dig for, at jeg kom på lidt af en udfordring med dem her. Der kan man så sige, at fordelen ved stadig at bo hjemme er, at mor altid står klar til at hjælpe en – og det gjorde min også i dette tilfælde haha. Uden hende lignede de alle sammen noget lignende det her:

 

Ikke super appetitligt, vel? Jeg tager hatten af for vedkommende, der har lavet pandekagerne på siden, hvor jeg fandt opskriften, og også en smule min mor;) Men ellers så husk, at sort mad is the new black, said no one ever)

 

Du skal da absolut have en chance for at lave pandekagerne en anelse pænere end mine, så derfor skal du ikke være foruden fremgangsmåden.

Fremgangsmåde (Spinatpandekager)

Optø den frosne spinat og pres den helt fri for så meget væde som muligt. Herefter hakker du den, så du kan lave pandekager med den.

 

Pisk æggene med hvedemel, grahamsmel, salt og evt. muskatnød.

 

 

 

Vend spinaten i.

 

 

 

 

Tilføj mælken (havredrikken) lidt af gangen.

 

 

Til sidst skulle du meget gerne stå tilbage med en dej, der til perfektion ligner pandekagedej.

Smid lidt smør, olie eller – hvad vi plejer at bruge – margarine, og steg pandekagerne 2-3 minutter eller efter gefühlen. (Hvis det ikke lykkedes i første omgang, så giv ikke op, for jeg (…min mor) endte faktisk ud med en rigtig pandekage) 

Og ja, tro det eller ej, så er du faktisk færdig. Det eneste du mangler er bare at tilberede pandekagerne med grønkålsalaten indeni. Bon appetit.

Min bedømmelse

Jeg synes, at de to kombinationer af spinatpandekagerne og grønkålsalaten er rigtig lækker. Jeg må indrømme, at jeg undervejs i madlavningen tænkte, at det da ikke kunne blive en særlig lækker salat (Mad på internettet ser altid meget lækrere ud end i virkeligheden), men jeg blev positivt overrasket, da jeg fik den smagt. Selvom den, fordi jeg ikke ligefrem er en ørn i et køkken, ikke ser super lækker og appetitlig ud, smager den rigtig dejligt. Den er let og tomaten fungerer rigtig fint som en slags erstatning for den dressing, der ikke er i. Når man steger dem, smatter de ud (så lækkert som det nu lyder) og giver den lækre våde konsistens som dressing.

Det jeg mangler allermest i maden er lidt krydderi, så jeg synes helt klart, at du skal tilføje lidt chili – eller hvad du nu fortrækker. Det blev ret hurtigt ensartet, så jeg savnede uden tvivl noget, der kunne lege lidt med smagssanserne.

Alt i alt synes jeg dog det er en lækker ret og egentlig savner jeg ikke kødet. Pandekagerne og salaten spiller godt sammen og er super lækre.

God fornøjelse med madlavningen,
Klara

De originale opskrifter kan findes her:

Grønkålsalat: http://stinna.dk/aftensmad/groenkaalsalat-med-kikaerter-og-bagte-tomater.html
Spinatpandekager: http://www.webopskrifter.dk/opskrifter/spinatpandekager-21758/

5 inspirerende instagram-profiler

Hej

Instagram er nok en platform de fleste unge bruger, inkl mig. Derfor har jeg valgt at finde 5 inspirerende instagram-profiler, som jeg helt sikkert synes du skal tjekke ud.

Katrine Gisiger – Der er så mange personer, der bruger 1000 år på at redigere deres billeder, så de bliver så smukke som muligt – og det kan mærkes, for ihh for er der mange, der er åleslanke og helt og aldeles perfekte. Katrine går imod skønhedsidealerne og lægger billeder ud, som mange andre sikkert aldrig ville turde at lægge ud af sig selv. Jeg synes, hun er vanvittigt sej og helt klart værd at følge, så gør mig en tjeneste og tjek hende ud, hun er så inspirerende!

Ulrikke Falch – Hvis vi skal blive i samme spor, er der Ulrikke, for mange nok nærmere kendt som Vilde i den norske tv-serie SKAM. Ligesom Katrine lægger hun billeder ud på instagram af alt det “uperfekte” og gør det til det perfekte – på en god måde. Da Ulrikke selv har lidt af spiseforstyrrelse er hendes fokus meget på at gå imod skønhedsidealerne etc.

Rupi Kaur – Det var faktisk igennem Ulrikke, at jeg fandt denne instagram-profil, da hun selv lagde en story op med inspirerende instagram-profiler. Rupis første bog, der var en samling af poesi, blev revet ned fra hylderne, og der er solgt over en million kopier. Siden den første poesi samling i 2014, har hun i 2017 udgivet en ny en. Hendes poesi handler primært om kærlighed, det at tabe, traume, feminitet osv.

På et af hendes billeder står der b.la.

“did u think i was a city
big enough for a weekend getaway
i am the town surrounding it
the one you’ve never heard of
but always pass through
there are no neon lights here
no skyscrapers or statues
but there is thunder
for i make bridges tremble
i am not street meat i am homemade jam
thick enough to cut the sweetest
thing your lips will touch
i am not police sirens
i am the crackle of a fireplace
i’d burn you and you still
couldn’t take your eyes off me
cause i’d look so beautiful doing it
you’d blush
i am not a hotel room i am home
i am not the whiskey you want
i am the water you need
don’t come here with expectations
and try to make a vacation out of me”

– rupi kaur

Megan Jayne Crabbe – Megan er ligesom Rupi en jeg har fundet gennem Ulrikke. Også Megan går imod det nuværende skønhedsideal og deler billeder, som for mange nok ville være grænseoverskridende. Jeg kan ikke andet end at sige, at jeg synes hun, og alle de andre, er pisse seje og gør en kæmpe forskel for mange unge piger og drenge, men også alle dem derudover.

På et af Megans instagrambilleder står der således:

“Self-Care Tip: Unfollow every account on instagram that makes you feel like you need to be someone else”

Connor Franta – Mange kender nok Connor fra youtube og muligvis er der nogle, der tænker, hvorfor jeg har valgt at tage ham med på listen. Svaret er, at Connor gennem sine mange år på youtube har udviklet sig ekstremt meget. Han startede ud som, hvad man nok vil kalde en usikker dreng, som ikke ville acceptere sin seksualitet til at være blevet til en, der har lært at acceptere den og nu taler åbent om den. Og det kræver virkelig nosser, så derfor synes jeg, at han er inspirerende for både drenge og piger. Han har skrevet bogen note to self, hvori han b.la. skriver:

“you can’t change for somebody and you can’t change somebody for you”

Godt nytår,
Klara