Min tur til Madrid

 

hola! 

Jeg har de sidste 6 dage været i Madrid med min gymnasieklasse og fordi Madrid er så fed en by, har jeg valgt at dele netop denne med alle jer derude. For at I får mest ud af det kommer jeg til at dele Madrid op i forskellige emner, så jeg mest muligt formår at komme omkring de forskellige muligheder Madrid nu engang måtte byde på. Jeg vil derfor snakke om:

  1. Shoppingmulighederne.
  2. Seværdighederne.
  3. Maden.
  4. Min tur.

Husk at det hele er baseret på mine holdninger og at du derfor ikke behøver dele disse med mig 🙂 

Shoppingmuligheder

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker elsker elsker at shoppe, og at jeg gerne gør det lidt for ofte… Og jeg kan lige så godt sige det, som det er; jeg fik også shoppet alt for meget i Madrid. Fordelen ved shopping i Madrid er dog, at de har jordens fedeste Primark, hvor både prisen og udvalget er rimeligt og godt.
Hvis man dog ikke foretrækker Primark, byder Madrid også på en masse andre shoppingmuligheder, særligt gaden Gran Via er en gade, du bør skrive dig bag ørene, hvis du nyder at shoppe lige så meget som jeg. Den minder lidt om strøget og består af en gade fyldt med shoppingsteder, hvor du både kan finde de almindelige og kendte butikker såsom Zara, Mango, Berhska, Primark (den på Gran Via er kæmpe) og meget mere, men også kan finde en masse små knap så kendte butikker.

Hvis du ligesom jeg elsker at shoppe, kan jeg love dig, at du ikke kommer til at kede dig, for Madrid har tonsvis af shoppingmuligheder at byde på!

Seværdigheder

Fordi jeg var i Madrid med gymnasiet så vi tonsvis af kirker, katedraler og andre pæne ting og sager – ting som jeg måske ikke ville se så mange af, hvis jeg var afsted med min familie, nogle veninder eller alene. Hvis du til gengæld er til netop disse typer seværdigheder er Madrid lige byen for dig, for der er masser af det – og det er da heller ikke nogen hemmelighed, at selvom det kan lyde utroligt kedeligt at se en kirke, er de trods alt utroligt smukke med den fineste udsmykning både indeni og udenpå.

Foruden kirker var vi også på to kunstmuséer; et for ældre kunst og et for moderne kunst. Det med ældre kunst er det såkaldte Prado museum. Det var ikke ligefrem, fordi jeg ikke kunne få armene ned af begejstring, da jeg gik ud derfra, og selvom jeg synes kunst er virkelig fascinerende og spændende, kedede jeg mig forholdsvis meget under museumsbesøget. MEN det betyder jo ikke, at du også vil kede dig, så hvis du er til lidt ældre kunst malet af populære kunstnere gennem tiderne, synes jeg helt sikkert, at du skal tage et smut forbi Prado muséet.
Muséet for moderne kunst hedder Centro de Arte Reina Sofia. Jeg synes helt sikkert, at dette museum var det mest interessante, da jeg er meget mere til moderne og abstrakt kunst end det ældre kunst. Der var også flere rum, hvor man kunne sætte sig og se en af de film, der nu end måtte køre. Ulempen ved dette er dog, at filmene kun er på spansk, så for personer som mig, der har tysk og derfor aldrig har beskæftiget mig med det spanske sprog, var det umuligt at forstår, hvad de sagde i de små kortfilm. Men det er jo altid rart at få muligheden for at sidde lidt ned, når man har gået en hel dag.

Hvis du skal til Madrid synes jeg bestemt også, at du skal besøge byen Toledo, der ligger omkring 1 times kørsel fra Madrid. Byen er virkelig smuk med flotte bygninger og flot arkitektur, men stadig moderniseret ifa. restauranter og souvenir butikker – der er altså med andre ord lidt til enhver smag.

Mad 

Jeg elsker mad og derfor betyder udvalget af mad i de forskellige lande også ret meget for mig. Jeg har den overbevisning, at når man besøger et andet land, skal man også smage deres mad og ikke ty til det mere traditionelle mad, som man kender hjemmefra. Uanset om man er til det utraditionelle eller traditionelle mad, skal man nok blive mæt på turen. Madrid kan nemlig byde på deres eget traditionelle mad, men har samtidig også et bredt udvalg af det mad, vi spiser verden over, så der er ikke en stor forskel på at spise på en restaurant i København og en restaurant i Madrid.

Hvis du skal til Madrid, eller Spanien generelt, kan du ikke komme udenom ordet tapas. Det er kort fortalt en masse små forskellige retter. Den tapas, vi fik, da vi var afsted vil jeg nok udpege som den mere utraditionelle form for spansk mad, da det ikke er den velkendte tapas, mange får i Danmark, hvor der serveres noget brød med forskellig smørelse og tilbehør, men derimod bestod af nogle forskellige spanske retter. Jeg elskede den, men der er ingen tvivl om, at meningerne om netop denne var meget forskellige – nogle synes simpelthen, at den var for speciel og for utraditionel. Men hold dig ikke tilbage – smag den og find ud af, om den er noget for dig.

Min tur

Jeg havde uden tvivl jordens bedste tur til Madrid. Ikke nok med at jeg elsker byen og deres mad, elsker jeg også Spaniens kultur – det der med, at de tager alting lidt mere med ro end vi herhjemme for det meste er vant til.

Madrid er virkelig i den grad også en smuk by med flotte bygninger og parker, hvilket er et kæmpe plus for mig, når jeg er ude at rejse – man må gerne kunne se, at man ikke længere befinder sig i Danmark, men i en kultur og en by, der skiller sig ud fra det vante.

Da jeg rejste til Madrid var det heller ikke med små forventninger, tværtimod havde jeg ret høje forvetninger til byen, og Madrid har i den grad levet op til disse forvetninger! Jeg kan egentlig ikke sige andet end at jeg synes, du skal tage afsted, hvis du engang får muligheden.

Hav en dejlig påskeferie,
Klara

Genbrugsbutikker i Polen

Hej

Folk siger, at rejse er at leve og jeg kunne egentlig ikke være mere enig. Derfor har jeg valgt at bruge min vinterferie på at gøre lige netop dette. I fem dage, fra søndag til torsdag, har jeg tilbragt mine dage i en af Polens største turistattraktioner, nemlig Krakow.

Lige så meget, som jeg elsker at besøge og se kulturelle steder, lige så meget elsker jeg at shoppe og derfor kommer dette blogindlæg til at handle om genbrugsbutikker i Polen, for når pengepungen ikke rækker særligt langt, findes der intet bedre end genbrugens mange muligheder. Du tænker måske (eller også gør du ikke), hvad der er særligt ved genbrugsbutikkerne i netop Polen modsat de mange, vi har i Danmark. Sagen er den, at i Polen betaler man ikke efter, hvad hvert item koster, men derimod hvor meget det vejer. Det vil altså sige, at hvis kiloprisen er lav, kan du slippe afsted med meget tøj til en afsindig lav pris. Hvis du f.eks. finder en super fed frakke fra det dyre mærke, du altid kigger på, men ikke har råd til, betyder netop frakkens mærke ikke specielt meget, når der skal bestemmes en pris, men derimod vægten af den selvsamme. Jeg synes selv, at det er dødsmart, at, selvom frakken er fra et mærke, der normalt ligger i den dyre ende, er det ikke dette, der afgører prisen på den.

Af hvad jeg kan se ud fra internettet, ser det ikke ud til, at der findes mange af disse typer af genbrugsbutikker i Danmark. Der ligger vidst en i Aarhus og sikkert også nogle få andre rundt i landet, men ellers lader det ikke til, at det er noget vi gør os specielt meget i, hvilket jeg egentlig synes er møgærgerligt, for det er faktisk virkelig et smart system. Heldigvis ved jeg, at ikke kun Polen har dette system, men at det også findes i nogle genbrugsbutikker i f.eks. Berlin.

Hvis du en dag skal til f.eks. Polen eller Berlin, synes jeg helt sikkert, at du, hvis du elsker at shoppe, men samtidig går ind for genbrug, skal sætte noget af din tid af til at besøge genbrugsbutikkerne, der har et kilopris-system. Jeg ved, at du, hvis du er i Polen, skal kigge efter skilte med sætningerne “odziez na wage”, “tania odziez” eller “odziez uzywana”

Hav en dejlig vinterferie eller, til jer, der arbejder i denne uge, en dejlig fredag & weekend.

5 inspirerende instagram-profiler

Hej

Instagram er nok en platform de fleste unge bruger, inkl mig. Derfor har jeg valgt at finde 5 inspirerende instagram-profiler, som jeg helt sikkert synes du skal tjekke ud.

Katrine Gisiger – Der er så mange personer, der bruger 1000 år på at redigere deres billeder, så de bliver så smukke som muligt – og det kan mærkes, for ihh for er der mange, der er åleslanke og helt og aldeles perfekte. Katrine går imod skønhedsidealerne og lægger billeder ud, som mange andre sikkert aldrig ville turde at lægge ud af sig selv. Jeg synes, hun er vanvittigt sej og helt klart værd at følge, så gør mig en tjeneste og tjek hende ud, hun er så inspirerende!

Ulrikke Falch – Hvis vi skal blive i samme spor, er der Ulrikke, for mange nok nærmere kendt som Vilde i den norske tv-serie SKAM. Ligesom Katrine lægger hun billeder ud på instagram af alt det “uperfekte” og gør det til det perfekte – på en god måde. Da Ulrikke selv har lidt af spiseforstyrrelse er hendes fokus meget på at gå imod skønhedsidealerne etc.

Rupi Kaur – Det var faktisk igennem Ulrikke, at jeg fandt denne instagram-profil, da hun selv lagde en story op med inspirerende instagram-profiler. Rupis første bog, der var en samling af poesi, blev revet ned fra hylderne, og der er solgt over en million kopier. Siden den første poesi samling i 2014, har hun i 2017 udgivet en ny en. Hendes poesi handler primært om kærlighed, det at tabe, traume, feminitet osv.

På et af hendes billeder står der b.la.

“did u think i was a city
big enough for a weekend getaway
i am the town surrounding it
the one you’ve never heard of
but always pass through
there are no neon lights here
no skyscrapers or statues
but there is thunder
for i make bridges tremble
i am not street meat i am homemade jam
thick enough to cut the sweetest
thing your lips will touch
i am not police sirens
i am the crackle of a fireplace
i’d burn you and you still
couldn’t take your eyes off me
cause i’d look so beautiful doing it
you’d blush
i am not a hotel room i am home
i am not the whiskey you want
i am the water you need
don’t come here with expectations
and try to make a vacation out of me”

– rupi kaur

Megan Jayne Crabbe – Megan er ligesom Rupi en jeg har fundet gennem Ulrikke. Også Megan går imod det nuværende skønhedsideal og deler billeder, som for mange nok ville være grænseoverskridende. Jeg kan ikke andet end at sige, at jeg synes hun, og alle de andre, er pisse seje og gør en kæmpe forskel for mange unge piger og drenge, men også alle dem derudover.

På et af Megans instagrambilleder står der således:

“Self-Care Tip: Unfollow every account on instagram that makes you feel like you need to be someone else”

Connor Franta – Mange kender nok Connor fra youtube og muligvis er der nogle, der tænker, hvorfor jeg har valgt at tage ham med på listen. Svaret er, at Connor gennem sine mange år på youtube har udviklet sig ekstremt meget. Han startede ud som, hvad man nok vil kalde en usikker dreng, som ikke ville acceptere sin seksualitet til at være blevet til en, der har lært at acceptere den og nu taler åbent om den. Og det kræver virkelig nosser, så derfor synes jeg, at han er inspirerende for både drenge og piger. Han har skrevet bogen note to self, hvori han b.la. skriver:

“you can’t change for somebody and you can’t change somebody for you”

Godt nytår,
Klara