DESSERT: Chokolademousse

Hej

Kender I den dessert, I altid vender tilbage til, fordi den simpelthen er så lækker? Sådan her har jeg det med denne chokolademousse, og det er derfor, at jeg har valgt at dele den med jer.

Chokolademoussen indeholder hverken mælk eller nødder og er derfor, efter min mening, ret allergivenlig, så du har ikke en undskyldning for ikke at lave den. Desuden kræver det ikke særlig meget kompetence i et køkken, så uanset hvor besværligt det end ser ud, skal du nok klare den.

Til moussen skal du bruge:

 • 150 g mørk chokolade
  (opskriften siger 70%, men jeg brugte 100 g 70% og 50 g 85%)
 • 1 dl stærk kaffe
 • 3 pasteuriserede æggehvider
 • 100 g sukker
  (Jeg brugte 80 g, da jeg synes 100 g er en tand for meget)

Fremgangsmåde:

 

Hak chokoladen (eller hvis du vil gå den nemme vej, så bare knæk chokoladen, som du normalt ville gøre, hvis du skulle spise den)

 

 

 

Smelt chokoladen over vandbad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mens chokoladen smelter, smider du de 3 pasteuriserede æggehvider ned i en skål og pisker dem til de er stive – hvis du kan vende skålen på hovedet uden æggehviderne flyder ud, er den klar.

 

Vend lige så stille og roligt sukkeret i. Hvis du gør det for voldsomt, ødelægger du den ellers så luftige masse og vil stå tilbage med et knapt så godt resultat.

 

 

 

 

Når chokoladen er helt smeltet, blander du kaffen i.

 

 

 

 

 

Bland æggehviderne med chokoladen og vend det, igen stille og roligt, sammen.

 

 

 

Til sidst skulle det meget gerne se ud som noget a la det her. Selvom det ikke ligefrem ser indbydende ud, lover jeg dig, at det bliver død lækkert; både på udseendet, men absolut også på smagen. 

 

 

Tip: Pynt med lidt hindbær og revet chokolade for at give det et rigtig lækkert look.

Min bedømmelse

Bare det at jeg har lavet den her chokolademousse så mange gange, siger nok det meste; Jeg synes virkelig det er en helt utrolig lækker mousse. Den er let og har ikke den der mælkede smag, som jeg synes ret mange chokolademousse har. Desuden er den virkelig nem og hurtig at lave, men samtidig super elegant og lækker at se på og helt klart noget, jeg ville servere, hvis jeg fik gæster eller skulle holde en venindeaften.

Jeg ved ikke, hvad du kommer til at synes om den, men jeg synes bestemt, at du skal give den en chance.

Hav en dejlig søndag.

Opskriften på chokolademoussen er fundet i kogebogen “Hjertens god mad” 

AFTENSMAD: Spinatpandekager med grønkålsalat m. kikærter og bagte tomater

Hej

Som I nok kan se i overskriften, har jeg valgt at kaste mig ud i det sunde køkken, selvom jeg for det meste holder mig til det mere søde. Jeg skal indrømme, at madlavning ikke ligefrem er min kop te, men det sker jo nok en dag for de fleste af os, at vi flytter hjemmefra, så hvorfor ikke øve sig lidt.

Jeg har på Pinterest fundet to forskellige opskrifter; en på spinatpandekager og en anden på en lækker grønkålsalat m. kikærter, bagte tomater, squash mm. Begge opskrifter er selvfølgelig linket i bunden, så jeg synes da helt klart, at I skal tjekke dem ud – og også hende bag opskriften på grønkålsalaten.
Som en lille bonusinfo lider min mor af mælkeallergi, så af den grund har jeg valgt at skifte mælkeprodukterne ud med allergivenlige produkter, så det passer ind i vores familie:)

Det du skal bruge til retten er følgende:

Grønkålsalat m. kikærter og bagte tomater 

 • Et par håndfulde frisk grønkål
 • 1 squash
 • Et par håndfulde cherrytomater
 • 1/2 dåse kikærter
 • 2 spsk soltørrede tomater (dem i olie på glas)
 • 3 spsk feta
 • Olie til at vende grøntsagerne i på panden
 • Salt & peber
 • Evt. andet krydderi

Spinatpandekager

 • 300 g frossen spinat (hakket)
 • 4 æg
 • 100 g hvedemel
 • 70 g grahamsmel
 • 1/2 tsk salt
 • evt. 1 knsp revet muskatnød
 • ca. 4,5 dl mælk (Jeg brugte havredrik)
 • Smør (eller olie)

Jeg startede med at tilberede grønkålsalaten og lod den stå til side, mens jeg lavede pandekagerne.

Fremgangsmåde (grønkålsalat) 

 

1 Skyl grønkålen og hak den (Jeg hakkede den et sted mellem fint og groft, så der var noget at tykke på, men uden at det blev for voldsomt)

 

 

Skær squashen i tynde skiver og halver cherrytomaterne (Da mine cherrytomater var forholdsvis store, skar jeg dem i kvarte)

 

Steg kikærter, squash, cherrytomater, soltørrede tomater og evt. feta på en pande med olie til de har fået lidt farve.

 

 

Smag til med salt, peber og evt. andre krydderier.

Og voilá så skulle du meget gerne stå tilbage med en lækker grønkålsalat, der ligner noget a la det her

Herefter tilberedes pandekager, og hvis ikke almindelig pandekager er svære at tilberede, så skal jeg da lige love dig for, at jeg kom på lidt af en udfordring med dem her. Der kan man så sige, at fordelen ved stadig at bo hjemme er, at mor altid står klar til at hjælpe en – og det gjorde min også i dette tilfælde haha. Uden hende lignede de alle sammen noget lignende det her:

 

Ikke super appetitligt, vel? Jeg tager hatten af for vedkommende, der har lavet pandekagerne på siden, hvor jeg fandt opskriften, og også en smule min mor;) Men ellers så husk, at sort mad is the new black, said no one ever)

 

Du skal da absolut have en chance for at lave pandekagerne en anelse pænere end mine, så derfor skal du ikke være foruden fremgangsmåden.

Fremgangsmåde (Spinatpandekager)

Optø den frosne spinat og pres den helt fri for så meget væde som muligt. Herefter hakker du den, så du kan lave pandekager med den.

 

Pisk æggene med hvedemel, grahamsmel, salt og evt. muskatnød.

 

 

 

Vend spinaten i.

 

 

 

 

Tilføj mælken (havredrikken) lidt af gangen.

 

 

Til sidst skulle du meget gerne stå tilbage med en dej, der til perfektion ligner pandekagedej.

Smid lidt smør, olie eller – hvad vi plejer at bruge – margarine, og steg pandekagerne 2-3 minutter eller efter gefühlen. (Hvis det ikke lykkedes i første omgang, så giv ikke op, for jeg (…min mor) endte faktisk ud med en rigtig pandekage) 

Og ja, tro det eller ej, så er du faktisk færdig. Det eneste du mangler er bare at tilberede pandekagerne med grønkålsalaten indeni. Bon appetit.

Min bedømmelse

Jeg synes, at de to kombinationer af spinatpandekagerne og grønkålsalaten er rigtig lækker. Jeg må indrømme, at jeg undervejs i madlavningen tænkte, at det da ikke kunne blive en særlig lækker salat (Mad på internettet ser altid meget lækrere ud end i virkeligheden), men jeg blev positivt overrasket, da jeg fik den smagt. Selvom den, fordi jeg ikke ligefrem er en ørn i et køkken, ikke ser super lækker og appetitlig ud, smager den rigtig dejligt. Den er let og tomaten fungerer rigtig fint som en slags erstatning for den dressing, der ikke er i. Når man steger dem, smatter de ud (så lækkert som det nu lyder) og giver den lækre våde konsistens som dressing.

Det jeg mangler allermest i maden er lidt krydderi, så jeg synes helt klart, at du skal tilføje lidt chili – eller hvad du nu fortrækker. Det blev ret hurtigt ensartet, så jeg savnede uden tvivl noget, der kunne lege lidt med smagssanserne.

Alt i alt synes jeg dog det er en lækker ret og egentlig savner jeg ikke kødet. Pandekagerne og salaten spiller godt sammen og er super lækre.

God fornøjelse med madlavningen,
Klara

De originale opskrifter kan findes her:

Grønkålsalat: http://stinna.dk/aftensmad/groenkaalsalat-med-kikaerter-og-bagte-tomater.html
Spinatpandekager: http://www.webopskrifter.dk/opskrifter/spinatpandekager-21758/